Blog Layout

Få klippet klør på din hund i ro og mag

jan. 30, 2023

For mange hunde og hundeejere kan kloklip være en udfordrende og stressende situation, men et kloklip behøver ikke at ende ud i blod, sved og tårer. 

Kloens opbygning 

Hundens kløer er dannet af et hårdt ydre hornlag, som enten kan være lyst og gennemsigtigt eller sortpigmenteret. Indenunder hornlaget er der blodkar og nerve og længere inde sidder der en lille knogle, der kaldes for klobenet. Regelmæssig klipning af hundens kløer er væsentlig, idet lange klør øger risikoen for at kloen hænger fast, skades eller flækker. Derudover kan lange klør føre til et ændret og uhensigtsmæssigt bevægemønster hos hunden. 

 

Hvor ofte skal hundens klør klippes? 

Det er ikke muligt at sige et fast interval for. hvor hyppigt alle hunde skal have klippet deres klør. Der er stor individuel variation i, hvor meget hunden slider sine klør afhængig af, hvilket underlag hunden luftes på, eller om den fx bruger sine klør meget til at grave eller skrabe. En huskeregel er, at når hunden står på et fast underlag, så bør kløerne ikke ramme gulvet. Ulvekløerne og vildkløerne skal ofte klippes hyppigere end de resterende klør, da disse ikke slides på samme måde. 

 

Hvordan skal hundens klør klippes? 

På de gennemsigtige klør kan det være nemmere at se, hvor blodkarret løber, og dermed hvor langt ned kloen kan klippes. Man bør ikke klippe tættere på blodkarret end 3-4 mm. På de sorte klør er det sværere at vurdere, hvor meget man kan klippe af. Her kan man med fordel klippe små bidder af, ca. 1 mm ad gangen. Når man kan erkende en sort plet i midten af kloen, nærmer man sig blodkar og nerve, og man bør ikke klippe længere ned. Det kan være en god ide at klippe hundens klør lidt oftere og kun tage lidt ad gangen, i stedet for at klippe et stort stykke af og dermed risikere at klippe for langt.  Det er vigtigt at have en neglesaks af en god kvalitet, som er skarp og passer til hundens størrelse. Mange neglesakse har en indbygget afstandsbeskytter/sikkerhedsstop. Dog kan man ikke regne med at denne afstand passer til alle hunde, og man kan derfor godt risikere at klippe for langt, hvis afstandsbeskytteren benyttes ukritisk.

dyrlæge og veterinærsygeplejerske står på vægt med sort hund i dyreklinikken i kirke hyllinge
Ring til os
Dyrlæge Laila lavet tandundersøgelse på hund
20 Feb, 2023
Er du i tvivl om hvorvidt dit kæledyrs tænder har det godt eller ej? Så husk, at vi altid tilbyder gratis tandtjek på alle klinikkerne!
dyrlæge og veterinærsygeplejerske står på vægt med sort hund i dyreklinikken i kirke hyllinge
09 Dec, 2022
Selvom de fleste af vores kæledyr er hyggelige familiemedlemmer, er en slank og stærk krop vigtigt for dets ve og vel.
kat med orm på dyreklinikken i hvalsø
15 Nov, 2022
Er der ”ris” i pelsen eller ”spaghetti” i din kats afføring?
Hun med nytårspynt og produkter der hjælper mod stress ved høje lyde
14 Nov, 2022
Kæledyr og nytår
Dyrelæge med hvid kat
10 Nov, 2022
Vil du høre mere om katten som ”løve eller leopard”, dens generelle adfærd og behov, tegn på sygdomme og hyppigste lidelser?
09 Sep, 2022
Fra d. 26. september og hele oktober 2022 kan du hos Dyreklinikken Centrum få tilbud på sterilisation og kastration af katte. Dertil er der tilbud på vaccination og chipning ifm. neutralisering, samt tilbud på øretatovering inkl. bedøvelse og registrering i Dansk Katteregister. Kom trygt til din dyrlæge i Holbæk, Hvalsø og Kirke Hyllinge.
Demonstration imod den nye veterinære lægemiddelforordning
04 Feb, 2022
Demonstration imod den nye veterinære lægemiddelforordning
Corona regler
01 Feb, 2022
!!! Coronaregler 1/2-2022 på Dyreklinikken Centrum !!!
NY LOVGIVNING
28 Jan, 2022
Ny lovgivning pga. EU forordning fra d. 28/1-22
Restriktioner på Klinikkerne
06 Dec, 2021
Der er desværre stigende smitte med corona i en grad, så det igen er en samfundskritisk sygdom
Flere indlæg
Share by: